Захари на 4 години!

Мило дете,

Ти си вече на 4 години! Знам, че звучи брутално банално, но не мога да повярвам колко си голям вече и съм почти сигурна, че всяка година ще мисля по същия начин. Като се обърна назад, последната година премина много бързо и се надявам да е била наситена с положителни емоции за теб.

Летя със самолет за пръв път и май самолетите трайно се наместиха във вечно питащата ти детска душа. Обичаш и влакове, но най-много се впечатляваш от тунели, знаеш имената на тунелите по автомагистрала „Хемус“ и ги назоваваш в правилната последователност, в зависимост от посоката, в която се движим. Ставаш все по-общителен, забелязваш малките детайли и ти харесва да ни ги показваш. Научи се да пазиш баланс на тротинетка и изпитваш огромно удоволоствие, особено когато карате двамата с татко. Любовта ти към готвенето не стихва и макар главата ти да опира в горните кухненски шкафове, докато седиш на плота, моля те, не се отказвай да помагаш в приготвленията. Понякога си мил и внимателен към Стефан, приготвяш му вечеря и искаш да го храниш, носиш му играчки, чувам те да му обясняваш нещо и да го въвеждаш в твоите измислици. Обичаш да държиш предмет и да се разхождаш с него, нещо като тотем. Проявяваш слабост най-вече към кабели, лъжици и лопати.


Казваш, че любимият ти цвят е лилав. Обичаш да ядеш, а любимите ти храни са таратор, пица, паста, салати и пържоли от BBQ-то на дядо Володя, на което готвите заедно. Изобщо, когато някой готви, ти си винаги на разположение. С апетит ядеш плодове и зеленчуци, най-много обичаш грозде и череши. Ако оставим цяла кутия маслини пред теб, тя би изчезнала за минути. Много активно се включваш и в чистенето – със Стефан буквално се биете за прахосмукачката.

Все още обожаваш приказки и това е неизменна част от ежедневието ни. Най-често ти четем от „Небивалици“ на Доналд Бисет и „Приказки от оная гора“ от Мая Дългъчева. Обичаш да слушаш всичко и надаваш ухо, дори когато чета по-бебешките приказки на брат ти. Любимите ти приказки са „Вълкът и седемте козлета“, „Трите прасенца“ и „Рибарят и златната рибка“, но си мисля, че просто харесваш илюстрациите на изданията, които имаме вкъщи. Не гледаш много детски филмчета, но, ако те попитам какво би искал да ти пусна, ще избереш „Кунг фу Панда“. Винаги се заслушваш, когато свири музика, можеш да си пускаш радиото сам, боравиш умело и със Spotify. Дълго време любимата ти песен беше „Hold back the river“ на James Bay, но напоследък премина на Foo Fighters. Харесват ти „Times like these“, „Saint Cecilia“ и „Learn to fly“. Разпознаваш „Wonderwall“ на Oasis и си я припяваш вярно.

35689432251_cdcd799f84_o (2)

Захари, ти си все така любознателен, искаш да разбереш за какво служи всеки предмет, как се работи с кухненските уреди и инструментите от бита, молиш ни да ти измислим храсторез, мотор или съдомиялна, а все по-често успяваш сам да си приспособиш играчки. Имаш много заразителен смях, понякога си придирчив и правиш напук. Опитваш се да събориш всички граници, които изграждаме или поне да ги преместиш. Изпитваш нервите и търпението ни ежедневно и си в състояние, както да създадеш прекрасно настроение на всички, така и да го помрачиш. Но генерално си възпитан, разумен, буден и все по-буен. Ти си наше другарче и аз много се гордея, че съм твоя майка!

38330828131_6e8007fe78_k (1)

ЧЕСТИТ 4-ти РОЖДЕН ДЕН!!!

С обич, 
М а м а 

4 thoughts on “Захари на 4 години!

Add yours

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

<span>%d</span> блогъра харесват това: