Разкажи ми в снимки

Kакво лято само! Не е за вярване, че точно аз изричам тези слова, но лятото ще ми липсва. За първа година от поне 5-6 насам, изкарах чудесно лято и успях да му се насладя истински. Едно лято, в което не съм на първата си работа в изпитателен срок, нямам право на отпуск или не съм бременна с контракции и забрана да пътувам. В летата досега, откакто имам деца, съм подвластна на режимите им. Тази година можем да сме по-активни, като това не е свързано с главоблъсканици кой къде ще спи, какво ще яде и как по-точно ще бъде организирано всичко. Прекрасно е да имам деца. Но, особено в началото, цялото време и всички мисли отиват в грижи по тях. Такъв е нормалният ход на нещата, знам това. От сегашната си позиция обаче мога да оценя онези малки неща, които до скоро не можех да си позволя, а днес мога да споделя с децата ни.

Николай реши да си (ни) подари, за 30-тия си рожден ден, слаклайн –  специално въже, което се опъва между две дървета, за трениране на баланс и концентрация. Това се оказа перфектният летен спорт – практикува се на открито, сред природата, ефективно и, за наша изненада, много социално занимание е. Освен че се събирахме в най-различни конфигурации, слаклайнът предразполагаше много непознати хора да се спират и да задават въпроси, а по-смелите от тях, предимно дечица, изявяваха желание да се пробват върху въжето. В комбинация със слаклайн, вървяхме с едно пикник одеало, което разпънахме в повечето столични паркове. Не съм седяла на толкова различни полянки сумарно, през всичките 14 години, откакто живея в София, колкото това лято.

slackline (1)

Няколко уикенда прекарахме с родителите ми. Те са чудесни домакини и обичат да посрещат гости. Още по-всеотдайни са, когато социалната им роля включва и тази на баба и дядо. Тук ключовите думи са скара, пърленки, въздух, вино, глъч…

house warming

Имахме няколко супер горещи вълни в София и района, и положението в офис без климатик беше размазващо. Буквално! През уикендите свършвахме всичко вкъщи до 9 сутринта, натоварвахме децата в колата или се качвахме на метрото в търсене на разхлада.

into the wild (1)

Традиционно през лятото нашите близки, които живеят извън страната, се прибират за кратка почивка. Обиколихме паркове с тях, посетихме и няколко прохладни градини на ресторанти. Бяхме поканени на сватба, където Ники и Захари дебютираха като шафери в еднакви костюми.

greenish

Заобичах града си още повече, напук на всички претенции и изисквания към него. Обичам да се разхождам из централните софийски улички и архитектурните ѝ паметници. Със сигурност София няма скоро да спечели приза за най-добрия град за живеене, но се развива и облагородява. Уча се да ценя, това което имам.

Flowers & Plants

Море! Успяхме да стигнем и до него. За първи път от 6 години насам, имам забележим тен. За първи път от 6 години, морската ни ваканция беше толкова прекрасна, че не ни се тръгваше. Има едно чувство – унисон, което направи преживяването специално за нас и вече знаем, че второто ни море за 2017 г, в Макри, Гърция ще бъде записано в книгата на най-магическите ни почивки.

Потапям ви в морско настроение с любимата ми песен, в която се пее за море – „Beyond the Sea“ (чуйте я тук) в изпълнение на Роби Уилямс.

summer

Завършвам с едно послание, за което ми се иска да кажа, че е мое мото. Истината е, че имам да работя още над емоционалната си интелигентност, да отсявам дребното от същественото, да избирам битките си правилно, както ми сподели снаха ми, и да се извисявам над злободневното.

higher

Пожелавам ви цветно циганско лято! Идва есента, най-прекрасният сезон, защото никога не ни разочарова, независимо дали вали или е топло, тъй като имаме очаквания и за двете.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: