Сухи и свежи // Натурални антиперспиранти // Ревю

Започвам този пост-ревю за всички, които си търсят алтернатива на ефикасна защита против изпотяване с по-изчистен състав. Това е сериозна тема, на която за жалост много хора гледат с насмешка – и на проблемите с изпотяването и на търсенето на продукти без вредни съставки, които могат да навредят на здравето ни. Преди всичко ми се иска да напомня, че изпотяването е напълно естествен физиологичен процес и по този начин тялото извършва терморегулация. Реално, самото изпотяване е естетичеки неприятно, но проблем създава по-скоро миризмата, която се отделя. Аз съм постоянно в търсене на такива средства, които, като минимум, да не съдържат алуминий.

Миналата година споделих мнение тук за натурален дезодорант на Schmidt’s. Всичко вървеше добре и се разбирахме с този продукт. Единственият недостатък, по мой спомен е, че се рони и малки парченца  от стика се отчупват, падат по дрехите и цапат. Това се случва по време на нанасяне, но не всеки път. След няколко месечна употреба, не знам поради каква причина, кожата под мишниците ми се раздразни, до кръв, и загрубя. Всякаква употреба на дезодорант само влошаваше състоянието. Затова се наложи да прекратя нанасянето му за няколко дни, докато кожата ми се възстанови. Доста дискомфортен период. Не казвам, че причината е в този стик, не искам да хвърлям вина, но прецених, че не искам да продължавам с него.

Бях изключително предпазлива и се завърнах към нещо изпитано – кристал, под формата на рол-он. Спрях се на Salt of the Earth.

salt of the earth

Струва ми се, че тези кристали са доста популярни от няколко години и най-вероятно сте попадали на тях, а може би сте ги ползвали лично. Това е минерална сол, кристална маса, под формата на стик. Нанася се по различен от стандартния начин – участъкът, в който нанасяте, трябва да е влажен или да намокрите върха на кристала преди това. След употреба е необходимо да го подсушите, за да го запазите за по-дълго време. Въпреки всичко, мога да кажа, че отчитам по-малко изпотяване, сравнено с моменти, в които не използвам нищо. Не може да се мери с дрогерийните средства, но поне знаете защо го правите. В онзи период, използвах само него за известно време, докато се почуствам уверена да изпробвам друго. Това не е най-надеждната защита за всяка ситуация, поне при мен. Но иначе смятам, че е най-изчистената алтернатива, която съм ползвала. Да не говорим колко е компактен.

Последното, което тествам от няколко месеца насам, е натурален стик дезодорант от Lafe’s.

lafes

Впечатленията ми за него са следните: определено е в пъти по-надежден от кристала, свеж и приятен е, не се рони, което е много дразнещо при сухите дезодоранти, не оставя бели петна по дрехите. Обаче на моменти лепне. Не веднага след нанасяне, известно време след това и не е нещо, което забелязвам всеки ден. Не е болка за умиране, но бих предпочела да няма този дефект. Категорично превъзхожда стика на Schmidt’s по качество и по цена.

Най-важното, което трябва да знаете, преди да купите такъв продукт е, че той не запушва порите, оттам съответно не спира изпотяването, но работи по неутрализиране на бактериите, които причиняват неприятната миризма.

Търсенето продължава! До нови впечатления, които си струва да споделя ;-).

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

<span>%d</span> блогъра харесват това: