Къдрици с маша конус // Ревю

Преди 2 седмици, 2 дни преди да се върна на работа, се подстригах и боядисах и не останах особено очарована от резултата, но това е повод за друг разговор. Сега искам да ви разкажа за един уред. Сутринта на първия работен ден, след края на майчинстовото, реших да се накъдря с пресата си за коса, както обикновено правя, когато ми се прииска. Предвид новата доста къса дължина, не се получиха никаква къдрици. Може да го наричат дълго каре, но реално косата е доста къса и само предните два кичура са маааалко по-дълги. Та, видях че няма да може да ползвам пресата с цел къдрене. Станаха приятни вълнички или по-скоро начупена коса. Досетих се, че ще ми трябва маша, но не обикновена, а от онези тъничките, без щипка. Наричат ги конуси, както ме консултираха в магазина. Бях набелязала няколко модела, но в крайна сметка се спрях на Philips ProCare HP8619/00. Постът не е спонсориран, споделям линк точно към този магазин, защото цената е значително по-ниска, в сравнение с други два магазина.

Но да пристъпя към ревюто. Коничната приставка е много тъничка – 13-25 мм. Избрах модел без щипка, защото косата ми е твърде къса, за да може да се увие няколко пъти и да се захване под щипката, а и тези маши като конус, са ми по-удобни за придържане на къдрения кичур. Освен това имам чувството, че щипката някак смачква косата. Греша ли или това говори само колко несръчна съм с машите? Още по-голям плюс на конкретния модел е, че нагряващата част е с меко, мъхесто покритие. Това наистина направи изживяването с машата по-малко напрягащо, защото дори, когато случайно докосвах с пръсти нагорещения край, не се изгорих и издържах няколко секунди преди да ми запари. Разбира се, машата може да се похвали със задължителните студен връх, LED дисплей, възможност за избор на температура до 200 градуса, опция за заключване на бутоните (за да не я изключите без да искате, случва се). Има и някаква странна функция, която алармира, когато къдрицата е готова. Няколко секунди след като навия кичура, чувам този пиукащ звук, но не мисля, че това време беше достатъчно за хубаво оформена къдрица и изчаквах още 5-10 секунди.

След всичко казано досега, се предполага, че трябва да ви главозамая със снимки на впечатляващата ми прическа. Използвах машата два пъти, като вторият беше за сватба. Искам да уточня първо, че моята коса бързо загубва форма (дали изправена или накъдрена, дори от фризьор), въпреки стилизиращите продукти. На второ място, ще спомена, че бяхме гости на сватбата и с двете деца. Стефан не се спря, дори не успях да присъствам на Светото Венчание, а изкарах с него пред църквата и в близката градинка до шадравана… Освен това в този ден валя, напичаше брутално, беше адски горещо и задушно, после валя пак, задуха силен вятър, след което стана супер влажно. Така че, прическата ми беше далеч от перфектна, но като се има предвид че я правих сама, съм доволна от резултата. Трябваше да се снимам веднага след като завърших къдренето, но две деца чакаха да бъдат официално облечени, Захари дори беше шафер, а ненавистта му към ризи е пословична! И в лекия смут не ми остане време за кокетна снимка. Тази е „След“, но след разнообразието от метеорологични условия, което се изсипа на главите ни.

В крайна сметка, мисля, че машата е чудесна, много лесно се ползва, бързичко си заформям приличен вид, което беше и целта при мен. Много съм впечатлена от мекото покритие, защото надявам се, не си представяте как влизам в някакво изолирано от деца помещение, в което мога необезпокоявано да се гримирам и фризирам. Не! Това беше екстрата, която ме спечели за модела, въпреки че от Philips предлагат по-нов модел, но не с такова покритие.

2 thoughts on “Къдрици с маша конус // Ревю

Add yours

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

<span>%d</span> блогъра харесват това: