Живеем в женско царство TAG

Още един страхотен таг, който нямаше да направя сама, ако не бях предизвикана :). Благодаря на прекрасната Мери от Berry’s Place, че ме спомена в блога си и по този начин подкрепи мен и начинанието ми. А приятното на този вид писания е, че разкриват повече за нас, авторите. Никога не съм се замисляла над част от въпросите и беше интересно да изследвам тази своя страна. Аз не спадам към определението на типичното сладникаво момиче, не че не се усещам женствена. За мен добрият външен вид е много важен, но е само притурка към интелекта и душевния свят на една жена.Kакво означава една жена да живее в женско царство? Представям си го шумно, изпълнено със сладкиши, бърборене една през друга, романтични филми, разменяне на дрехи и козметика, всяка препуска нанякъде и е навсякъде… нещо като кошер. Но за мен би било леко скучновато без мъже. Мисля, че сме склонни да фантазираме и да се отнасяме, а те ни приземяват (изцяло в положителния смисъл на думата). Мъжете са малко по-практични, хора на действието, не толкова на приказките. Обичам тяхната компания и не защото се чувствам като кралица, а защото ми е по-комфортно – фокусирам се върху способностите си, а не толкова върху визията си.

IMG_3322

Ако бяхте кралица, как щеше да се казва кралството ви? Пиша първото, което ми хрумна – Нинеция ха-ха-ха. Напомня ми на „Нарния“. 

Кога се чувствате най-красива? Когато съм в хармония със себе си. При мен е вътрешно усещане, което се пренася върху начина, по който се възприемам в огледалото.

Какви дрехи ви карат да сте готова да покорите света? Обичам спортно-елегантния стил. Колко изтъркано – тъмни дънки, спортна риза/туника със закачлив принт и 3/4 ръкави и изчистени бели или черни кецки. Нещо черно винаги ме кара да се чувствам супер уверена. Не понасям чорапогащи и по тази причина се наслаждавам да нося рокли и поли само през лятото. Ниски, равни обувки с деликатен акцент, късо дънково яке, пъстра рокля, стеснена в талията и разкроена надолу. Обожавам всякакви чанти  – платнени и весели, малки и кокетни, стилни, разкошни дизайнерски (макар да нямам възможност да си ги позволя).

Кой е ритуалът ви, с който се изпълвате с енергия? Задължително кафе. Останалото е според настроението ми – ако съм изпаднала в дълбока депресия или ми е сиво и криво – нещо сладко и свеж маникюр; ако искам да се нахъсам – силна музика или кардио тренировка.

Откъде намирате вдъхновение? Вероятно всичко е в състояние да ме вдъхнови. Социалните мрежи по-скоро ми действат демотивиращо, защото по-голяма част от съдържанието е неискрено и правя паралел с моя живот, от което се отчайвам. Обичам да се обграждам с вдъхновяващи хора и идеи. Слушам „Ива от сутрин до обед“ по FM+, където чувам нещо, което ме подсеща за друго и се завърта колелото. Харесвам играта на асоциации и при мен работи на бързи обороти. Захранвам се с идеи от музиката – тя ме хвърля в различни настроения, оставям им се, след което пиша, ако ме е осенила муза. Но не става насила. Coldplay и Adele са неизменна част от плейлиста ми. Аз съм много наблюдателна, отбелязвам всичко – поведение, жестове, изказ, бижута. Попивам и размишлявам.

Какво ви кара да се чувствате силна и непобедима? Когато успявам да се справя с ангажиментите си и съм удовлетворена от себе си, защото върша това, което харесвам и виждам, че от него има смисъл. И когато имам подкрепата на семейството и приятелите ми. Тогава се чувствам неотразима ;).

Кое е най-важното качество на една жена? Колебая се, но ще заложа на това да знае кога да говори и кога да замълчи, да бъде силна, но изключително гъвкава. Нещо, върху което имам да работя и аз.

Ако светът беше женско царство, кои са трите закона, които щяхте да прокарате? Най-вероятно ще са свързани с възпитаване на по-екологично съзнание. Хрумва ми финансови облекчения от таксите за смет за родители, които използват пелени или био разградими памперси за децата си. Някакъв стимул или солидни отстъпки при закупуване на електромобили (въпреки че това е сериозен бизнес и производителите трудно биха се съгласили на по-ниски цени, но трябва да се водят преговори и да се превърне в държавна политика). Подобни мерки да се вземат и при строителтвото на устойчиви/зелени къщи. По света най-вероятно има такива практики в законодателството, не съм измислила нищо ново, но гледам в тази посока.

Следя сравнително малко бюти блогъри и те вече са изложили своята гледна точка по темата. Затова ще тагна Яна от NK. Яна, знам, че блогът ти не е на дневен ред сега, а си по-активна във Facebook с прекрасните си инициативи, но много бих искала да прочета какво мислиш по въпросите. Надявам се да открия отговорите ти :).

Реклами

5 thoughts on “Живеем в женско царство TAG

Add yours

 1. Свежо и усмихнато:) Хареса ми! Особено снимката ти на „семейното женско царство“ и това, което пишеш, че искаш и мъжка компания. Пак намирам общи черти с теб:) На мен лично, често ми е много по-лесно да се разбирам с мъжката част на света…иначе и аз не понасям чорапогащи и нося рокли и поли само през лятото, заради това:)
  Усмихнат ден, Нина:)

  Харесвам

  1. Мъжете са прагматици и ако придаваме по-малко емоция на чутото от тях, се получават прекрасни отношения. Важно ми е все пак и силно женско обкръжение – за подкрепа или просто за безкрайни приказки.
   Нося рокли и през зимата, но наистина само по поводи. Въпреки че искам да внеса промяна и да започна по-често да съм по-елегантна и в ежедневието си.. ще видим, когато се върна на работа.
   Благодаря за коментара, Жани :)!

   Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: