Намацахме в Matzalo

Най-накрая успяхме да отидем до Matzalo. Най-накрая, защото Ники получи ваучер като подарък за именния си ден. Най-накрая, защото чаках целия живот на Захари, за да стане достатъчно голям за такива дейности. Да, чак сега успяхме да се организираме. Оставихме Стефан на грижите на баба му и с бодра крачка и недостатъчно топли дрехи (поне аз – нали ще рисувам, не мога да позволя на един дебел пуловер да ме ограничава) поехме в мразовитата неделна сутрин към мястото. То е на Парчевич 48, на ъгъла с Христо Белчев, и няма как да го пропуснете, защото е… жълто.

Вълнувах се повече от всички, макар креативност и сръчност да са последните епитети, с които би ви хрумнало да ме опишете. Обичам творческия процес повече от крайния резултат. Matzalo работи всеки ден без вторник, от 11 до 20 и със запазване на часове през уикенда. Бяхме там от самото начало. Първо избрахме върху какво ще творим. Имахме идея да си вземем купа, върху която да отпечатаме ръцете си. Така че първият избор беше направен лесно. След кратка обиколка, Захари се спря на чаша с формата на футболна топка, аз – на чаша с мъфини, а Ники – на плато. Взех и една купичка с релефна глава на крава за закуските на Стефан.

Момичетата бяха изключително мили и любезни, разясниха ни всичко за боите и процеса и ни дадоха пълна свобода. Захари, разбира се, не пожела да си сложи престилка, но в крайна сметка не се нацапа. Ние с Ники се възползвахме, защото бяха ефектни и допълваха атмосферата. Иначе боите са на водна основа и се отмиват бързо и лесно.
2017-matsalo-6
Имаше свещи, неангажираща музика, предлагат се топли напитки. Помогнахме на Захари да избере боите и четката си и го оставихме да твори.
2017-matsalo-13
Ние направихме същото – отдадохме се напълно. Е, налагаше се да хвърляме по едно око на Захари, но той работеше чисто за своите 3 години. Даже очаквах, че ще трябва да стоя над него. Първо, той не искаше, второ не се и налагаше. На мен ми подейства като терапия – отпуснах се, разсеях се и се заредих. Ники също остана доволен от самия процес, въпреки че си мислеше, че смисълът е в готовия продукт. Но тъй като сме мноооого далеч от добри художници, кефът е, че си го направил сам.
2017-Matsalo-22
Боядисаните керамични съдове остават в Matzalo за глазиране и изпичане и нашите ще бъдат готови след около 5-6 дни. Нямам търпение да си ги ползваме!
2017-matsalo-32
Остава само да почакам година-две и да заведем и Стефан :)!
Реклами

2 thoughts on “Намацахме в Matzalo

Add yours

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: