Неделна идилия

Лятото е към края си, дните не са така изпепеляващо горещи. Август е отпускарски месец по цял свят, което означава събиране с роднини и приятели, завърнали се от чужбина. Стараем се да извеждаме децата извън квартала през уикенда, за да опознаят София. Харесвам, когато централната градска част е пешеходна. Разкошно и спокойно ми е – деца, кучета, бутки за сладолед, красиво подредени витрини, фонтани, долитащо бръмчене от оживено бъбрещи хора над чаша кафе.. Неделя, късна утрин, домашните задължения са отметнати или отложени за по-късен етап на деня, слънцето грее, децата нетърпеливо чакат да излязат навън, уговорките са направени. Петър (първи братовчед на Ники) ни чака, ние леко закъсняваме, мислех да се оправдая с децата, но му признавам, че аз съм забавила тръгването ни.

Паркираме в една от малките, тесни улички в центъра и сме готови да станем част от клишето. Правим завой и сме там, където Витоша, като огромна вълна, всеки момент ще залее Витошка.

Разминахме се с Митко Павлов, който също буташе бебешка количка и денят ми стана още по-хубав :-).. С Петър и Ники говорим за изминалото лято, преживяните емоции, дадените обещания, хубавите спомени, споделяме бъдещите си планове, слушаме улични музиканти, гледаме снимки, похапваме в Ciccione, пием кафе, разменяме идеи, ставаме свидетели на две сватби, правим уговорки за следващата среща..

august2016-111

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: