Ретроспекция: той или тя? Второто ни бебе е..?

Миналата година, по това време, бях бременна и очаквахме да научим пола на второто си бебе. Сигурно сте чували как родителите на две или повече деца разказват как само първото им дете е привилегировано да има повече снимки и да получава повече внимание, а второто и всяко следващо, са снимани само на раждането, семейната почивка, Коледа, рождения ден. Затова исках да направя нещо специално за това бебе, още преди да се е родило, да му дам нещо като равен старт, да открие, че е било желано и очаквано със същото вълнение, както и първото.

Реших да организирам Gender reveal party (парти за разкриване на пола). Исках да внеса малко цвят и развлечение в ежедневието ни, да имаме спомени в снимки от втората ми бременност, която не беше никак приятна през първите 4-5 месеца. Това парти е събитие, което се практикува предимно на Запад. Идеята е по забавен начин да се разкрие пола на бебето. Има много начини да се обяви – отваряне на голяма кутия, от която излизат сини/розови балони с хелий; поставяне на цветни отпечатъци от дланите върху бяла тениска, облечена от бременната жена; символично разопаковане на подаръчна кутия, в която има синьо/розово (или друг издайнически цвят) боди/бебешка дрешка и още и още предложения. Аз избрах да съобщим като разрежем торта, чиято вътрешност е оцветена, съответно в синьо, което е може би най-разпространеният вариант, но получаваш изненада и почерпка в едно. Това се случи точно преди 1 година.

У нас този тип партита не са много популярни и ми беше трудно да намеря подходящи тематични украси, без да използвам услугите на агенции или ръчно изработена, персонална украса. Освен това разполагах с ограничен бюджет – 100 лв и не исках да го надхвърлям. Имах идеи за рисувани сладки по поръчка, но цената беше твърде висока за желаната бройка. В крайна сметка създадох импровизирани кътове – „Отбор Момиче“ и „Отбор Момче“.

19454001159_f3b1156fc2_k.jpg

19614428446_50d69fe05b_k

Балоните Мини Маус и бебешката количка в синьо бяха акцент. За „Отбор Момче“ купих близалки с коли и курабийки в жълто от 100 грама сладки и сини желирани бонбони във формата на акули от павилион за сладки Sugar Land. За „Отбор Момиче“ близалките бяха с калинки, курабийките – в лилаво, а желираните бонбони – в розово и във формата на костенурки. По средата поставих неутралните почерпки – курабийки, декорирани по мотив от анимационния филм „Търсенето на Немо“ (исках да има нещо общо със Захари, а той обожава водата и всичко свързано с нея) и желирани бонбони в синьо и розово във формата на сърце.

19614430436_9fa553b2a2_k

Направих и една закачка. На лист написах няколко от най-разпространените бабини деветини за познаване на пола и моя отговор. Например, на въпроса: „Яде ти се сладко или солено?“ съм заградила солено, което, според поверието, означава, че съм бременна с момче и т.н. Хем да помогнат, хем да заблудят гостите при попълване на анкетните карти. А те представляваха предположения за пола, датата на раждане, мерките на бебето (гр и см) и предложения за име. Нещо, което да остане за спомен, с което да ангажирам гостите и да е повод за разговори.

19640609805_2d3a3a5207_k.jpgРазрязването на тортата беше кулминацията на събитието. Хубавото беше, че нашите близки не бяха запознати с обичая и не подозираха, че щом извадя първото парче ще разберат пола на бебето. Постоянно се озъртаха, търсеха знаци и питаха как и кога ще разберат. За мен беше много трудно да прикрия вълнението си, за да видя неподправените им реакции. Тортата поръчах от сладкарски цех „Табиет“. Справиха се блестящо, както обикновено.

19017997054_ea70df2821_k

19018047794_e7d116da6c_k

19452603618_de0f1758f9_k
Първото парче и дългоочакваното разкритие

Всички, без един, бяха предположили, че очакваме момиче и определено се изненадаха, че тортата е синя. Сантиментално и дори леко лигаво парти, но хормоните полудяват по време на бременност.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

<span>%d</span> блогъра харесват това: