Сандански

Посетихме Сандански тази седмица. Не съм ходила там от дете и нямах ясен спомен от града. Останах очарована! Отседнахме в Интерхотел Сандански, който е идеален за семейства с деца. Разполага с топли минерални басейни, включително и за малките, детска площадка, разположена между басейните – в услуга на родителите при принудителното изваждане на децата от басейна. Пред хотела тече река Санданска Бистрица (естествен бял шум за светкавично приспиване на малчовци), а непосредствено до него започва градският парк, т.е. навсякъде около хотела е пешеходна зона. Изключително удобно е и за бебета в количка, и за свободно тичащите палави дечица. Известен с благоприятния си климат, Сандански гъмжи от туристи, но пешеходният център, велоалеите и огромният парк поемат потока от хора и не остава чувство на пренаселеност.

Градският парк „Свети Врач“ е уникален! Буквално не можех и не исках да го напускам. Прекарвах всяка възможна минута там. Атмосферата е чудесна – пълно е с майки и деца, семейства, тинейджъри. Възрастните хора също се събират тук, но на лицата им греят усмивки, сърдечни са, поздравяват и заговарят младите, смеят се на своеобразните си седянки. Въздухът се усеща различен още щом отвориш прозореца на колата.

sandanskijune2016-47

За щастие времето беше хубаво напук на прогнозата за обилни валежи в 2 от 4-те ни дни престой.

SandanskiJune2016-26.jpg

Безспорно най-вълнуващо за Захари беше преживяването в басейните. Влизаше първо в топлия, после в детския топъл, след това се прехвърляше на студения и после по тунелчето (тесен воден коридор, свързващ открития и закрития басейн) влизахме в закрития дълбок.

Няколко дни преди да заминем повтаряше, че ще отиде в Сандански на топлата вода – шляп, шляп! Останалите главни атракции бяха въженият мост (не помня колко пъти го прекосихме тичайки) и пауните в парка.

Успяхме да вечеряме в ресторант два пъти с двете деца, които запазиха спокойствие и благоприличие, което си е лично постижение и сме особено горди ;-). Разбира се, основното хранене се случваше в хотела и в стаята. След басейн Захари се прибираше изцеден и превъзбуден и беше почти немислимо да го изкъпем, оправим, да излезем навън, да поръчаме храна и той да я изчака търпеливо. Затова обедите ни бяха импровизирани и Захари едва дочакваше да се нахрани и заспиваше следобеден сън.

SandanskiJune2016-57.jpg

Хари обожава книжки и приказки и, както обикновено, бяхме взели няколко от настоящите му любими. В колата на отиване започнах да рецитирам на децата „Мимето“ на Асен Босев, по спомен, след като се събудиха. Превърна се в хит! Наложи се да си припомня текста и да я четя по няколко пъти вечер.

Такава беше накратко първата ни почивка като 4-членно семейство!

Реклами

4 thoughts on “Сандански

Add yours

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: