Годишнина от сватбата

Миналата седмица отбелязахме 4-тата годишнина от сватбата ни. И двамата не сме кой знае колко сантиментални по отношение на този ден, определено не смятам, че е бил най-хубавият в живота ми до сега. Но беше специален и различен. Аз гледам на сватбите като на голям празник, не само за младоженците, а за всички присъстващи. Вероятно не за всички е било така, но това няма значение на този етап. Харесвам малки и стегнати сватби, за предпочитане на плажа, но от друга страна ми е трудно да се лиша от роднини и близки в този ден. Това събитие отдавна се е превърнало в доходоносен бизнес и финансовото му измерение, за жалост, е нещо, с което няма как да не се съобрази човек.Не харесвам шегите за брака. Има по нещо вярно, разбира се, но е и въпрос на нагласа. Неприятно ми е, че хората така се настроиха срещу брака в днешно време. Особено хора, които не са били женени/омъжени. Да, бракът не гарантира нищо, но е несериозно да не се встъпи в брак, само защото евентуално би създало проблеми при разтрогването му. Ако човек си търси оправдание защо да не направи нещо – винаги ще го намери. Самата сватба не мисля, че променя нещо в отношенията на двойката. Сплотява ги, създава усещане за зрялост, единство и преди всичко е повод за незабравими спомени. Дали да се направи тази крачка е твърде личен въпрос и подмятанията няма да катализират случването й.

Лично аз се чувствам прекрасно от взетото решение и благодаря на родителите ни, че застанаха зад нас, подкрепиха ни в създаването на нашето семейство и продължават да го правят, каквото и да им коства това!

Сгодихме се на 30.10.2011 г. и то беше доста символично събитие. Вече живеехме заедно, работехме и за нас беше логичната стъпка напред. Спомням си, че имаше избори в този ден. Гласувахме и се обадихме на родители ни, за да ги поканим и да им съобщим за намеренията си на живо.

Бяхме обсъждали вижданията си за брак и семейство, дори бяхме коментирали дата за сватбата. Ники я предложи и то на шега. Помолих го да я избере или поне да я предложи. И той веднага изстреля 19-ти май! После ми даде супер обяснение, което ме грабна и се съгласих. 19-ти май е точно 1 месец след моя рожден ден и 1 месец преди неговия. През 2012 година се падаше в събота и с това приключихме чуденето.

Получи се много приятна, забавна и според мен премерена сватба. Имаше танци, шеги, ритуали и сълзи. Щастлива съм, че имах възможност да изживея този момент. Около годишнината ни обичам да преглеждам снимките от деня и да гледаме отново видеото от празника ни. Ужасно трудно ми е да посоча най-добрите кадри. Има толкова много, дори такива, на които не присъствам. Ето някои от най-любимите ми, заснети от талантливия, непринуден, оригинален и остроумен фотограф Николай Митев и съпругата му. Тук може да разгледате блога му – има много полезна информация за бъдещи младоженци и е приятно и развлекателно четиво, ако, като мен, сте любители на сватбените емоции.

NN_0270NN_0391NN_0798NN_0838NN_0842NN_0902NN_0989NN_0965.jpgNN_1047NN_1054NN_1085NN_1120.jpgNN_1156NN_1178NN_1287NN_1440NN_1480.jpgNN_1950NN_1968NN_2033.jpg

Миналата година поставих началото на една традиция. Един закачлив начин за отбелязване на годишнините от сватбата. На първата година след сватбата двамата младоженци се снимат, като държат снимка с тях от сватбения ден. На втората година държат снимката, направена на първата годишнина, на която държат снимка от сватбения ден. Но тъй като сме пропуснали първите 2 годишнини, се включихме едва на третата и вместо една снимка от сватбата, реших да държим колаж – снимка от сватбата, снимка от първата ни годишнина и снимка от втората (на която реално не сме ние, а Захари, защото се оказа, че сме снимали само него пред сладкарницата, от която си взехме торта за повода).

17247413663_6424a0fda8_o
2015 г.
27193574280_1905176f46_o
2016 г.
Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: